Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Pompoenlasagne

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten:

·         250 gram Hollands Belegen
·         1 pak (verse) lasagnebladen
·         200 gram schouderham
·         1 pompoen
·         125 ml crème fraîche
·         90 gram geroosterde amandelen
·         3 appels
·         2 eetlepels olijfolie
·         Kaneel
·         Snufje peper en zout
 

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de kaas. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pompoenpitjes en draadjes. Snijd de pompoen vervolgens in plakjes en leg deze op de bakplaat met bakpapier. Verdeel 2 eetlepels olijfolie over de pompoen en een snufje peper en zout. Zet de pompoen vervolgens voor circa 35 minuten in de oven, totdat de pompoen zacht is. Verdeel ondertussen 50 ml water over de bodem van een ovenschaal. Bedek de bodem met lasagnebladen. Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes. Verwarm, nadat de pompoen klaar is, de oven voor op 180 graden. Doe de helft van de pompoen samen met de kaneel en de crème fraîche in een keukenmachine. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Maak vervolgens in de ovenschaal laagjes van pompoenplakjes, pompoenpuree, appelplakjes, amandelen, kaas en schouderham.  Ga zo door totdat er in totaal drie lagen zijn gemaakt. Strooi de overige kaas bovenop de lasagne en zet de lasagne voor circa 40-45 minuten in de oven.
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Noord-Hollands Belegen