Proef de lente
Recepten Zoeken op Recept

Schnitzelrolletjes met geitenkaas en rozijnen

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten:

  • 200 gram Belegen Geitenkaas
  • 400 gram ongepaneerde schnitzels
  • 2 sneetjes oud brood zonder korst
  • 3 lente uitjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 70 gram rozijnen
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 theelepel peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie
 
Nodig:
4 satéprikkers

Voorbereiding:

Rasp de kaas. Snijd de schnitzels in 12 gelijke langwerpige repen. Hak de lente uitjes fijn en rooster de pijnboompitten. Rooster het brood lichtjes en verkruimel het. Meng in een kom de broodkruimels, lente ui, geitenkaas, pijnboompitten, rozijnen, peterselie en tijm. Voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg 1 theelepel olie aan het mengsel toe en kneed het geheel tot één massa. Maak van het mengsel 12 gelijke rolletjes en verdeel over de schnitzellapjes. Rol de schnitzellapjes op. Rijg aan elke satéprikker 3 vleesrolletjes. Bestrijk de vleesstokjes met olie. Rooster de vleesstokjes in een (rooster)pan in circa 6 minuten aan beide kanten, zodat ze mooi bruin en van binnen warm worden.
 
Tip: Eet de schnitzelrolletjes met gebakken aardappelen en een salade.
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Belegen Geitenkaas