Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Scholletjes met kaaspuree

  • Hoofdgerect
  • 4
Delen

Ingrediënten

150 gram Boer'n Trots Trio Peper of een andere kruidenkaas
8 scholfilets (à 100 gram)
500 gram kruimige kookaardappels
125 ml melk
100 gram boter
3 eieren
3 el witte wijn
2 sjalotten
1 laurierblad
1/2 bosje dille
1/2 bosje peterselie
1 citroen
nootmuskaat
peper en zout
spuitzak

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 250°C. Rasp de Trio Peper kaas. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in circa 20 minuten gaar. Stamp tot puree en roer er de melk en de helft van de boter doorheen. Roer de geraspte kaas er door en breng op smaak met nootmuskaat. Schep de puree in een spuitzak en spuit een dikke rand op een ovenvaste schaal. Laat in circa 15 minuten gratineren in de oven. Pers de citroen uit. Pel de sjalotten en doe ze met het laurierblad, zout en het citroensap in een halve liter water. Laat kort koken. Pocheer de scholletjes 5 minuten in dit kookvocht. Hak de peterselie en dille fijn. Smelt de overgebleven boter op laag vuur. Scheid het eiwit van de dooiers en klop de eidooiers luchtig met de witte wijn. Verwarm de saus au bain-marie. Spatel er lepel voor lepel de gesmolten boter door. Voeg de peterselie en dille toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Neem de pureerand uit de oven. Schep de scholletjes voorzichtig uit het pocheervocht en laat uitlekken. Serveer op de schaal in de pureerand en schep de saus erover. Print dit recept