Week van de smaak
Recepten Zoeken op Recept

Stevige omelet

  • Lunch/Ontbijt
  • 4
Delen

Ingrediënten:

·         200 gram Kaas van de Boerderij Junior
·         8 eieren
·         2 bosuitjes
·         peper en zout
·         boter
 
Voor de vulling:
·         250 gram champignons
·         150 gram gemengde gekleurde cherrytomaten
·         zwarte peper
·         1 eetlepel olijfolie
 

Voorbereiding:

Rasp de kaas en snijd de bosuitjes in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de champignons in fijne plakjes. Kluts de eieren los en kruid met peper, zout en de helft van de bosuitjes. Smelt een klontje boter in een koekenpan en giet hierin 1/4 van de geklutste eieren en bestrooi met 1/4de geraspte kaas en 1/4de van de rest van de bosui. Bak ondertussen in een andere pan de champignons. Strooi 1/4de van de gebakken champignons en 1/4de van de cherrytomaten over één helft van de omelet. Bak de omelet verder, totdat de kaas gesmolten is en het ei gestold. Sla vervolgens de omelet dubbel, zodat de champignons en tomaten ertussen zitten. Bak de overige 3 omeletten, zoals hierboven beschreven. Tip: Eet de omelet met vers geroosterd brood.
 
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Kaas van de Boerderij Junior