Lekkere recepten met kaas
Recepten Zoeken op Recept

Tagliatelle met venkel en Boeren Pikant

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten

200 gram Boeren Pikant
300-400 gram Tagliatelle
600 gram venkel
400 gram kastanjechampignons
2 rode uien
tijm
scheutje cognac
olie
zout en peper
1 of 2 el stroop, ahornsiroop of honing naar wens

Bereiding 

Rasp de kaas. Maak de venkel schoon, verwijder het groen en snijd de knol in dunne reepjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de uien
en bak ze glazig. Voeg de champignons toe en laat ze bakken tot ze wat vocht loslaten. Roer er vervolgens op hoog vuur de cognac door. Als je de zoete smaak wilt versterken de stroop, honing of ahornsiroop toevoegen. Voeg tenslotte de venkel toe en wat tijm naar smaak. Zet het vuur laag en laat in 10 minuten gaar stoven. Doe het venkelmengsel in een ovenschaal (wanneer er veel vocht is vrijgekomen kun je een deel hiervan afgieten) en strooi er de geraspte Boeren Pikant overheen. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op ca. 200 graden. Kook ondertussen de tagliatelle in ongeveer 10 minuten gaar en serveer deze samen met het venkelmengsel.
 
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Kaas van de Boerderij Pikant