Natuurlijk genieten
Recepten Zoeken op Recept

Vegetarische pizza

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten 

150 gram Milde Geitenkaas
150 gram Bioweide Pikant Belegen
2 pakken mix voor pizzabodem
1 blik gepelde tomaten
1 teentje knoflook
2 uien
2 tomaten
oregano
basilicum
olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200ËšC. Bereid de pizzabodems volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rol uit tot 4 ronde pizza’s op twee met bakpapier bekleedde bakplaten. Snijd 1 ui fijn en fruit deze in wat olijfolie. Pers de knoflook uit en voeg deze aan de ui toe. Laat de gepelde tomaten uitlekken en voeg toe. Verwarm al roerende tot een mooie saus ontstaat. Snijd de oregano en basilicum klein en voeg naar smaak toe aan de saus (bewaar nog wat voor op de pizza). Breng verder op smaak met peper en zout. Besmeer de pizzabodems met de tomatensaus.
 
Snijd de andere ui in ringen. Schaaf de kaas in dunne plakjes. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Beleg de pizza’s met de uiringen en schijfjes tomaat. Bedek elke pizza voor de helft met geitenkaas en de andere helft met Bioweide kaas. Garneer met basilicum en oregano. Bestrooi naar smaak met peper en zout en wat olijfolie. Bak de pizza’s iets onder het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar. 
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Milde Geitenkaas