Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Winterse flensjes

  • Brunchgerecht
  • 8
Delen

Ingrediënten

150 gram Classe Royale
150 gram Wintermelange of een andere kruidenkaas
200 gram gerookte zalmreepjes
200 gram hamreepjes
300 ml melk
100 gram boter
250 ml crème fraîche
250 gram bloem
4 eieren
2 eetlepels kappertjes
1 citroen
peper en zout
 

Bereiding

Rasp de beide kaassoorten. Klop de eieren los met peper en zout. Zeef de bloem er boven, voeg de melk toe en klop tot een glad beslag. Smelt de boter in een kleine koekenpan en bak hierin 16 flensjes. Bestrijk de flensjes met crème fraîche. Verdeel over 8 flensjes de zalmreepjes en de geraspte Wintermelange kaas. Verdeel over de andere 8 flensjes de hamreepjes en de geraspte Classe Royale kaas. Rol de flensjes op en snijd ze schuin door voor het serveren. Garneer met schijfjes citroen en de kappertjes.150 gram Wintermelange

Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Classe Royale