Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Winterse Tagliatelle

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten 

·         150 gram Luxe Hollander
·         100 gram Boeren Meshanger
·         250 gram verse tagliatelle
·         75 gram chorizo
·         6 runderbraadworstjes
·         2 uien
·         4 trostomaten
·         2 el verse oregano
·         olijfolie
·         peper en zout
 

Voorbereiding

Rasp de Luxe Hollander en schaaf plakjes van de Boeren Meshanger. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Snijd de uien en de oregano fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de runderbraadworstjes in stukken. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo zachtjes uit. Voeg de stukjes worst toe en bak al omscheppend bruin. Bak de ui 2 minuten mee en voeg de tomatenblokjes en verse oregano toe. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Laat de saus zo’n 10 minuten op laag vuur pruttelen. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar 3 eetlepels van het kookvocht. Doe de tagliatelle terug in de pan en schep de saus erdoor. Verdun eventueel iets met het apart gehouden kookvocht. Meng de plakjes Boeren Meshanger er door heen. Verdeel het gerecht over 4 borden en bestrooi rijkelijk met de geraspte Luxe Hollander. 
 
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Luxe Hollander
Boerenkaas Meshanger