Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Witlof met bacon,kaas en mosterdpuree

  • Diner
  • 4
Delen

Ingrediënten:

·         200 gram Hollands Belegen  
·         1 kg kruimige aardappelen
·         6 stronken witlof
·         3 el Zaanse mosterd
·         25 g boter
·         200 ml melk
·         12 plakken gerookte bacon
 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schaaf 12 grote plakken kaas en rasp de overige kaas. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar. Snijd de onderkant van de witlof af, snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook de witlof circa 3 minuten in een pan met water en zout. Giet af en laat uitlekken. Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een grove puree. Voeg peper en zout toe. Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de bacon erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak het geheel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Print dit recept