Natuurlijk Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Witlof-appelstamppot met kaas

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten

·         350 gram Bioweide Pikant Belegen
·         1,5 kilo aardappels
·         4 stroken witlof
·         3 appels
·         200 ml crème fraîche
·         1 ui
·         3 el kerriepoeder
·         3 el bakboter
·         Mespunt peper en zout

Bereiding

Schil, was en snijd de aardappels in stukken. Snijd de kaas in blokjes. Breng in een pan water met zout aan de kook en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet daarna de aardappels af. Pel en snijd het ui. Was de witlof en snijd in kleine ringen. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine plakken. Verwarm de bakboter in een pan en fruit hierin de ui met de kerriepoeder. Bak de appelplakjes en de witlof na enkele minuten mee. Stamp de aardappels met de crème fraîche en wat peper en zout tot puree. Meng vervolgens de kaas en het witlofmengsel door de puree.
 

Print dit recept