Gezond Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Zalmpasta

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten

·         500 gram volkoren pasta
·         300 gram gerookte zalm
·         250 gram kaas Oud Gerijpt 35+
·         450 gram verse spinazie
·         60 gram kappertjes
·         200 gram snoeptomaatjes
·         150 ml kookroom light
·         Olijfolie
·         Zout
 
Benodigdheden: Grote pan, koekenpan
 

Bereiding

Snijd de zalm in dunne repen en de kaas in blokjes. Hou iets kaas over voor het raspen. Breng een grote pan water aan de kook en kook daarin de pasta in circa 8 tot 10 minuten al dente en giet af. Verwarm ondertussen in een koekenpan de kookroom light. Voeg na enkele minuten de stukjes gerookte zalm toe en voeg in delen de spinazie toe. Voeg bij de pasta de kappertjes, snoeptomaatjes en kaasblokjes. Schep de pasta goed door. Giet vervolgens de warme saus over de pasta. Rasp de overgebleven kaas en strooi deze over de pasta. Lekker in combinatie met een glas witte wijn.  
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
35+ Oud Gerijpt