Week van de Smaak
Recepten Zoeken op Recept

Zoete broodpizza's

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
Delen

Ingrediënten 

Deeg

• 500 gram (spelt)broodmix (bruin of wit)
• 300 ml water
• 11 gram droge gist
• 10 g zout
• 2 eetlepels olijfolie
 
Vulling

• 200 gram Landana bleu
• 200 gram Tynjetaler
• 200 gram Boeren Klassiek
• Enkele plakjes serranoham
• circa 40 gram amandelschilfers
 
Appelvulling

·         150 gram rozijnen
·         250 gram appels
·         2 eetlepels honing
·         Kaneel
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Voeg bij de appelmix 2 eetlepels honing, de rozijnen en kaneel toe. Meng het geheel goed door. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine, met de handen, of kneed 10 minuten met een mixer. Dek het deeg af met folie en laat circa 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat en verdeel in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een ronde plak van 26 à 28 cm diameter. Leg de pizzabodems op een ingevette pizzavorm of bakplaat. Bestrijk ze volledig met olijfolie. Verdeel de appelvulling over de pizzabodems en strijk de bovenkant glad. Strooi de geraspte kaas over de pizza’s. Verdeel de plakjes serranoham over de pizza’s en bedek het volledige oppervlak met de amandelschilfers. Zo wordt er voorkomen dat de vulling te snel bruin kleurt. Dek de pizza’s af met folie en laat ze 30 à 40 minuten rijzen. Bak de pizza’s in circa 20 minuten tot de bovenkant goudbruin gekleurd is.
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Boerenkaas Klassiek