De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Shakshuka met manchego

Lunch 4 personen


Ingredienten:

  • 200 gram Manchego
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel Al-Andalus kruiden
  • 2 rode paprika’s
  • 2 courgettes
  • 2 rode pepers
  • 6 takjes tijm
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje bouillon (groente)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • Peper en zout
  • 4 eieren
  • 4 takjes peterseli

Nodig:

  • Grote pan

Bereiding:

Bereidingswijze: Snijd de rode uien in halve ringen, de courgettes in plakjes en de paprika’s in blokjes. Risp de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de knoflook en de rode pepers fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de uien toe en bak deze glazig. Strooi de Al-Andalus kruiden over de uien en bak deze een minuutje mee. Voeg de paprika, courgette, peper, tijm, bruine suiker, knoflook, bouillonblokje en de tomatenblokjes in de pan en roer alles goed door elkaar. Breng de groentestoof aan de kook en draai daarna het vuur zacht. Laat de groenten een half uurtje zachtjes garen, zonder deksel op de pan. Roer af en toe door. Mocht de groentestoof iets te droog worden, giet er dan een scheutje water bij. Snijd ondertussen de manchego in kleine blokjes en de peterselie fijn. Roer de manchego door de groenten. Maak 4 kuiltjes en in ieder kuiltje een ei. Zet de deksel op de pan en laat de eieren stollen (ongeveer 8 tot 12 minuten). Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer warm.

 

Tip: Serveer met brood