Meng de eieren, water en zou met elkaar en voeg geleidelijk het bloem toe tot het een stroperig deeg wordt. Zet ondertussen een pan met water aan de kook. Druk het deeg door de pureepers en kook de spätzles tot ze boven komen drijven. Zeef ze uit het water en laat het schrikken met koud water. Bewaar een kopje van het kookvocht. Bereid de spätzle zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Maak de spruitjes schoon en snijd deze in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Bak de gerookte spekblokjes zonder extra olie of boter in een grote koekenpan. Voeg, nadat de spekblokjes wat kleur hebben gekregen, de ui, knoflook, spruitjes en tijm toe. Bak een paar minuten op hoog vuur zodat de spruitjes een donker randje krijgen. Schenk de room erbij en laat op laag vuur alles, ongeveer 5 tot 6 minuten, doorgaren. Rasp ondertussen de kaas. Roer op het laatst bijna alle kaas erdoor (bewaar wat voor de garnering) en voeg iets van het kookwater toe zodat er een mooie saus ontstaat. Snijd de peterselie fijn. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de spätzle over 4 borden en serveer de saus eroverheen. Bestrooi met peterselie en geraspte kaas.