De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Taco ovenschotel

Borrelhapjes 4 personen


Ingredienten:

  • 350 gram kipdijfilet
  • 250 gram Oude Hollander
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 groene paprika
  • 400 gram kidneybonen
  • 230 gram salsa
  • 200 gram tortillachips

Topping:

  • 3 tomaten
  • 1 avocado
  • 125 gram crème fraîche

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi met cajunkruiden. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kipblokjes gaar. Zet weg tot later gebruik. Snipper de uien fijn en snijd de paprika in kleine blokjes. Spoel de kidneybonen af onder de kraan. Verhit een beetje olijfolie in dezelfde pan en bak hierin de ui en de paprika tot ze wat zachter zijn. Voeg de salsa en kip toe aan de pan met ui en paprika. Roer alles goed door en laat het mengsel heet worden. Zodra alles warm is kan de pan van de hittebron gehaald worden. Rasp de kaas.   Verdeel ¾ van de tortillachips over de bodem van de ovenschaal. Schep de kip met salsa over de chips en bestrooi de helft van de geraspte kaas over de kip heen. Top de laag af met de kidneybonen.

Verdeel de rest van de tortillachips over de kidneybonen en bestrooi daarna de rest van de geraspte kaas over de tortillachips. Zet de ovenschaal in de oven en laat alles door en door warm worden totdat de kaas mooi gesmolten is. Snijd ondertussen de tomaat in kwartjes en de avocado in blokjes. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi de ovenschotel met tomaat, avocado en crème fraîche.