De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Varkenshaas spiesjes met kaas-oesterzwammen saus

Bijgerecht 6 personen


Ingredienten:

  • 200 gram Comté
  • 50 gram boter
  • 200 gram oesterzwammen
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 200 milliliter slagroom
  • Peterselie
  • Peper en zout

Nodig:

  • Kleine prikkertjes/vorkjes
  • Kleine glaasjes

Bereiding:

Bestrooi de varkenshaas met peper en zout naar smaak. Smelt 50 gram boter in een koekenpan en bak de varkenshaas in ongeveer 10 tot 15 minuten rosé. Haal de varkenshaas uit de pan en leg hem op een plank. Leg er een stuk aluminiumfolie over en laat rusten. Snipper de ui en snijd de oesterzwammen in dunne reepjes. Smelt 25 gram boter in dezelfde koekenpan en bak hierin de ui glazig. Pers de teen knoflook boven de pan en voeg de oesterzwammen toe. Bak de oesterzwammen bruin en draai dan het vuur zacht. Rasp de kaas. Giet de slagroom in de pan en voeg de kaas toe. Roer tot er een mooie saus is ontstaan. Proef en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en rijg de plakjes aan de prikkers. Snijd de peterselie fijn. Schep in ieder glaasje wat van de saus en zet er de prikker met de varkenshaas in het glaasje. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

Buitenlandse kaas