Belegd met: Boerenkaas Meshanger, salami, rucola, pesto, mayonaise en een paar blaadjes basilicum.
Kneed een deeg van gist, water, bloem, 20 gram honing en 10 gram zout. Mocht het iets te droog zijn, voeg dan een beetje water toe. Leg het deeg in een ingevette kom, keer het deeg om en dek de kom af. Laat het deeg één uur rijzen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er het deeg op in 8 gelijke stukken. Maak er bolletjes van en dek de stukjes deeg af waar je niet mee aan het werk bent. Rol onder je hand de bolletjes deeg tot strengen van ongeveer 15 centimeter lang. Wikkel de streng om je hand en zorg dat de uiteinden onder je handpalm zitten. Rol in een paar keer de uiteinden dicht onder je handpalm.Leg de bagels op de bakplaat en laat de bagels nog een half uur rijzen. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Bekleed een nieuwe bakplaat met bakpapier en wrijf het in met een beetje olijfolie. Breng het water met 30 gram honing, baking soda en 5 gram zout zacht aan de kook. Pocheer de bagels 2 minuten en keer ze halverwege om in het water met een schuimspaan. Haal de bagels uit het water en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met maanzaad of sesamzaad en bak de bagels bruin in ongeveer 18 tot 20 minuten.